12.4.2015
Pohja:
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl leseitä tai kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sulatettua margariinia tai rypsiöljyä
1 dl jogurttia (maustamaton, banaani tai persikka)
1 kananmuna
Täyte:
300 g vaniljatuorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa ja 3 tl vaniljasokeria)
250 g banaania (n. 2,5 banaania)
120 g valkosuklaata
kanelia
1 iso prk persikanpuolikkaita
sitruunamehua
Sekoita pohjaa varten kuivat aineet kulhossa sekaisin. Siirrä niitä hieman syrjään ja annostele öljy, jogurtti ja muna kulhon tyhjälle puolelle. Sekoita ne keskenään. Sekoita kaikki aineet yhteen vain sen verran, että niistä tulee tasainen, löysähkö taikina. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat esim. foliolla ja esipaista piirakkapohjaa 10-15 min.
Sekoita sillä välin tuorejuusto ja banaanisose kulhossa tasaiseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se juustobanaaniseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos hieman jäähtyneen, esipaistetun piirakkapohjan päälle.
Levitä täytteen päälle reilusti kanelia. Leikkaa persikanpuolikkaat viuhkoiksi (leikkaa persikanpuolikkaisiin pitkittäissuunnassa viiltoja niin, että viillot eivät yllä aivan persikan loppuun asti. Ne jäävät näin toisesta reunasta kiinni. Levitä persikka varovasti viuhkaksi.). Purista päälle reilusti sitruunan mehua.
Paista piirakkaa keskitasolla n. 40-45 min. Jos reunat alkavat tummua, suojaa ne alumiinifoliolla.
Jäähdytä piirakka ja koristele se esim. tomusokerilla tai kinuskiraidoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos. Ja syödessä oli suukin ihan tyytyväinen 🙂