Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Parsakaali-pinaatti-fetapiirakka

14.9.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Pinaattiparsakaalipiirakka2_600x600.jpg

Tämä piirakka on niille, joista parsakaali on herkullista.

Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Täyte:
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 1 rkl öljyä
n. 200 g parsakaalia
2 dl pakastepinaattia
2 rkl vettä
0,5 kanaliemikuutiota
175 g feta- tai salaattijuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl kuivattua rakuunaa

Jos käytät pakasteparsakaalia ja -pinaattia, sulata ne. Jos käytät tuoretta parsakaalia, pilko se ja keitä suolavedessä melkein kypsäksi. Valuta.
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Sekoita pohjan kuiva-aineet kulhossa. Lisää paloiteltu rasva ja nypi se kuiva-aineiden sekaan. Lisää vesi ja vaivaa kulhossa, kunnes taikina on tasainen.
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (Ø 24-25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15-30 minuutiksi.
Esipaista pohjaa 200 °C uunissa keskitasolla 10-15 min.
Tee täyte. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää paloiteltu parsakaali ja hienonnettu pinaatti. Hauduta pari minuuttia. Lisää vesi ja murskattu kanaliemikuutio (tai pari rkl valmista kanalientä) ja sekoita, kunnes kuutiomurska on sulanut. Nosta täyte pois liedeltä Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Valuta fetajuustokuutiot ja murenna ne. Levitä piirakan päälle.
Sekoita kerma ja kananmunat. Lisää mausteet. Levitä seos tasaisesti piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunissa 200 °C n. 30 min. Tarjoa hieman jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioPähkinätön

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa