14.9.2019
Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Täyte:
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 1 rkl öljyä
n. 200 g parsakaalia
2 dl pakastepinaattia
2 rkl vettä
0,5 kanaliemikuutiota
175 g feta- tai salaattijuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl kuivattua rakuunaa
Jos käytät pakasteparsakaalia ja -pinaattia, sulata ne. Jos käytät tuoretta parsakaalia, pilko se ja keitä suolavedessä melkein kypsäksi. Valuta.
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Sekoita pohjan kuiva-aineet kulhossa. Lisää paloiteltu rasva ja nypi se kuiva-aineiden sekaan. Lisää vesi ja vaivaa kulhossa, kunnes taikina on tasainen.
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (Ø 24-25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15-30 minuutiksi.
Esipaista pohjaa 200 °C uunissa keskitasolla 10-15 min.
Tee täyte. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää paloiteltu parsakaali ja hienonnettu pinaatti. Hauduta pari minuuttia. Lisää vesi ja murskattu kanaliemikuutio (tai pari rkl valmista kanalientä) ja sekoita, kunnes kuutiomurska on sulanut. Nosta täyte pois liedeltä Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Valuta fetajuustokuutiot ja murenna ne. Levitä piirakan päälle.
Sekoita kerma ja kananmunat. Lisää mausteet. Levitä seos tasaisesti piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunissa 200 °C n. 30 min. Tarjoa hieman jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä