250 g vihreää parsaa (1/2 nippua)
125 g halloumi-juustoa
erilaisia salaatteja (itseltäni löytyi jäävuorisalaatti, Lollo Rosso ja viinisuolaheinä)
kurkkua, tomaattia, keltaista paprikaa, retiisiä (punasipulia)
75 g pähkinärouhetta (itse rouhin kuivapaahdettua suolapähkinää)
Jos käytät
vinaigretteä, sekoita kastike ja anna vetäytyä jääkaapissa.
Katko parsoista puiseva tyviosa ja kuori tarvittaessa. Keitä niitä suolavedessä 2-4 min riippuen parsojen koosta. Leikkaa parsat 3-4 sentin paloiksi.
Kuutioi halloumi ja paista tilkassa öljyä paistinpannulla kullanruskeiksi.
Jos pähkinäsi ovat kokonaisia, paahda niitä kevyesti tarvittaessa ja rouhi esim. morttelissa.
Pilko kurkku ja tomaatit, kuutioi paprika, leikkaa retiisin ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kulhossa kurkku, tomaatti, paprika, pähkinärouhe ja pilkotut parsat.
Revi salaatti sopivan kokoiseksi ja vinaigretteä käyttäessäsi pyöräytä niitä kastikkeessa. Lado salaatit pediksi annoksen pohjalle. Lisää annokseen kulhossa sekoittamasi muut salaattiainekset. Ripottele päälle halloumikuutioita ja koristele siivutetuilla retiisiviipaleilla.
Salaatti on herkullista sellaisenaan, mutta jos et käyttänyt vinaigrettea, voit ripotella päälle sitruunamehua tai balsamikokastiketta.