Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Omenaraitakakku

27.1.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Omenaraitakakkueilogoa_600x600.jpg

Karamellisoidut omenat:
2 omenaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria

Kakkutaikina:
200 g voita tai margariinia
1,5 dl ruokosokeria tai sokeria
3 kananmunaa
1 dl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl pomeranssinkuorta
100 g valkosuklaata
200 g maitorahkaa

Koristeluun:
Manteleita
Kirsikoita
Pölysokeria

Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka.

Sekoita sitruunamehu ja kaneli kulhossa. Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko ne. Sekoita omenalohkot kulhossa olevaan sitruuna-kaneliseokseen.

Kuumenna fariinisokeria ja sokeria paistinpannulla, kunnes ne sulavat. Älä sekoita seosta sokerin sulamisen aikana, korkeintaan tasoita sitä heiluttamalla paistinpannua varovasti. Kaada sokerin sekaan omenaviipaleet ja anna niiden pehmetä sokeriseoksessa n. 10 min. Kaada seos takaisin kulhoon jäähtymään.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan.

Sekoita kuivat aineet (jauho, leivinjauhe ja mausteet) keskenään

Kaada rahka kulhoon. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää sulanut, hieman jäähtynyt suklaa rahkan joukkoon.

Lisää taikinaan vuoron perään kuiva-aineet ja rahka-suklaaseos, kunnes taikina on tasaista.

Kaada 1/2 taikinasta vuoan pohjalle. Levitä karamellisoidut omenat taikinan keskelle ja kaada päälle loppu taikina. Koristele kakku esim. manteleilla ja kirsikoilla.

Paista 175 ºC uunissa alatasolla n. 55-65 min. Anna jäähtyä kokonaan, mieluummin jääkaapissa ennen kumoamista.

Koristele pölysokerilla.

Ainesosat

OmenaPähkinä/manteli/nougatSuklaa

Kategoriat

Kahvikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa