27.1.2016
Karamellisoidut omenat:
2 omenaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
Kakkutaikina:
200 g voita tai margariinia
1,5 dl ruokosokeria tai sokeria
3 kananmunaa
1 dl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl pomeranssinkuorta
100 g valkosuklaata
200 g maitorahkaa
Koristeluun:
Manteleita
Kirsikoita
Pölysokeria
Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka.
Sekoita sitruunamehu ja kaneli kulhossa. Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko ne. Sekoita omenalohkot kulhossa olevaan sitruuna-kaneliseokseen.
Kuumenna fariinisokeria ja sokeria paistinpannulla, kunnes ne sulavat. Älä sekoita seosta sokerin sulamisen aikana, korkeintaan tasoita sitä heiluttamalla paistinpannua varovasti. Kaada sokerin sekaan omenaviipaleet ja anna niiden pehmetä sokeriseoksessa n. 10 min. Kaada seos takaisin kulhoon jäähtymään.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan.
Sekoita kuivat aineet (jauho, leivinjauhe ja mausteet) keskenään
Kaada rahka kulhoon. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää sulanut, hieman jäähtynyt suklaa rahkan joukkoon.
Lisää taikinaan vuoron perään kuiva-aineet ja rahka-suklaaseos, kunnes taikina on tasaista.
Kaada 1/2 taikinasta vuoan pohjalle. Levitä karamellisoidut omenat taikinan keskelle ja kaada päälle loppu taikina. Koristele kakku esim. manteleilla ja kirsikoilla.
Paista 175 ºC uunissa alatasolla n. 55-65 min. Anna jäähtyä kokonaan, mieluummin jääkaapissa ennen kumoamista.
Koristele pölysokerilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä