14.9.2019
Pullataikina:
2,5 dl maitoa
75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl kanelia
1 dl omenaraastetta
0,5tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
6, 5 dl vehnäjauhoja
Vuokiin:
50 g voita tai margariinia
0,5 dl fariini- tai muscovadosokeria
2-3 pientä omenaa kuutioina
Voitele muffinipellin syvennykset reilusti voilla tai margariinilla. Paloittele ylijäänyt rasva vuokiin. Ripottele päälle sokeri ja omenakuutiot.
Mittaa maito ja voi kulhoon tai kattilaan. Lämmitä mikrossa tai liedellä, kunnes rasva on sulanut. Jäähdytä n. 42-asteiseksi.
Vatkaa vispilällä kulhossa maitorasvaseokseen sokeri, muna, kaneli, suola ja omenaraaste.
Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Lisää puolet jauhoista taikinapohjan joukkoon. Lisää loput jauhoista.
Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Jaa taikina omenoiden päälle vuokiin. Anna kohota peittämättä n. 45 min.
Paista 200 °C uunissa keskitasolla n. 20 min. Kumoa pullat näpäyttämällä vuokaa pöytää vasten. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä sellaisenaan tai esim. vaniljakastikkeen kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kinuskiemo. Pullasta tuli omenaraasteella mukavan kosteaa ja pehmeää. Varmasti syväkoloinen vuoka sopii hyvin. Itse käytin vain tavallista muffinipeltiä (ainoa, jonka omistan), mutta tuli kivan makuisia. Pääsimme tyttäreni kanssa nauttimaan iltapalana juuri leivottuja pullia ja kaakaota.