Kinuskileipomo KrisseRa

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit,  Syksy Nähty 302 kertaa
 
14.09.2019
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIOmenakeikauspullat


Tämän keikauspullan alkuperäinen idea on eräästä lehdestä, mutta se oli tehty pähkinöille. Viime vuonna omena-aikaan halusin tehdä sen omenoista ja mehevoittää myös pullataikinaa omenaraasteella.

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl kanelia
1 dl omenaraastetta
0,5tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
6, 5 dl vehnäjauhoja
Vuokiin:
50 g voita tai margariinia
0,5 dl fariini- tai muscovadosokeria
2-3 pientä omenaa kuutioina

Voitele muffinipellin syvennykset reilusti voilla tai margariinilla. Paloittele ylijäänyt rasva vuokiin. Ripottele päälle sokeri ja omenakuutiot.
Mittaa maito ja voi kulhoon tai kattilaan. Lämmitä mikrossa tai liedellä, kunnes rasva on sulanut. Jäähdytä n. 42-asteiseksi.
Vatkaa vispilällä kulhossa maitorasvaseokseen sokeri, muna, kaneli, suola ja omenaraaste.
Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Lisää puolet jauhoista taikinapohjan joukkoon. Lisää loput jauhoista.
Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Jaa taikina omenoiden päälle vuokiin. Anna kohota peittämättä n. 45 min.
Paista 200 °C uunissa keskitasolla n. 20 min. Kumoa pullat näpäyttämällä vuokaa pöytää vasten. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä sellaisenaan tai esim. vaniljakastikkeen kanssa.

Vaikeusaste: Keskitaso