18.10.2020
1 dl ryöpättyjä nokkosia (0,5 dl kuivattuja)
1 kg perunoita
1 tl suolaa
0,25 tl jauhettua muskottia
2 dl perunoiden keitinvettä tai maitoa
1,5 dl ohrajauhoja
3,5-4 dl vehnäjauhoja
Jos käytät tuoreita nokkosia, pese, perkaa ja ryöppää ne. Sulata pakastetut. Keitä perunat samassa vedessä, jossa ryöppäsit nokkoset.
Kuori ja keitä perunat kypsiksi, ota talteen keitinvesi.
Soseuta perunat ja lisää joukkoon ryöpätyt tai kuivatut nokkoset ja mausteet. Kaada joukkoon perunoiden keitinvesi/maito ja sekoita sose tasaiseksi.
Lisää joukkoon erinä jauhot sekoittaen taikina lusikalla tasaiseksi.
Nostele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (2 kpl) ruokalusikalla nokareita taikinasta. Taputtele nokareet jauhotulla kädellä n. 0,5 cm paksuisiksi leipäsiksi. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250 ºC uunin keskitasolla, kunnes rieskat saavat hieman väriä (enemmän tai vähemmän). Rieskat ovat parhaimmillaan lämpimänä, jälkikäteen ne voi lämmittää leivänpaahtimessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä