Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Nokkos-perunarieska (18-20 kpl)

Leipomo: KrisseRa
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Nokkosrieskat_600x600.jpg

Nämä rieskat voi valmistaa keväällä tuoreista nokkosista tai pitkin vuotta pakastetuista/kuivatuista.

1 dl ryöpättyjä nokkosia (0,5 dl kuivattuja)
1 kg perunoita
1 tl suolaa
0,25 tl jauhettua muskottia
2 dl perunoiden keitinvettä tai maitoa
1,5 dl ohrajauhoja
3,5-4 dl vehnäjauhoja

Jos käytät tuoreita nokkosia, pese, perkaa ja ryöppää ne. Sulata pakastetut. Keitä perunat samassa vedessä, jossa ryöppäsit nokkoset.
Kuori ja keitä perunat kypsiksi, ota talteen keitinvesi.
Soseuta perunat ja lisää joukkoon ryöpätyt tai kuivatut nokkoset ja mausteet. Kaada joukkoon perunoiden keitinvesi/maito ja sekoita sose tasaiseksi.
Lisää joukkoon erinä jauhot sekoittaen taikina lusikalla tasaiseksi.
Nostele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (2 kpl) ruokalusikalla nokareita taikinasta. Taputtele nokareet jauhotulla kädellä n. 0,5 cm paksuisiksi leipäsiksi. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250 ºC uunin keskitasolla, kunnes rieskat saavat hieman väriä (enemmän tai vähemmän). Rieskat ovat parhaimmillaan lämpimänä, jälkikäteen ne voi lämmittää leivänpaahtimessa.

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat:

KevätLeivät, sämpylät ja rieskat
- Helppo

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti