Kinuskileipomo KrisseRa

Kategoria: Jälkiruoat Nähty 110 kertaa
 
18.10.2020
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIMustikkapannacotta ja mustikkakastike


Tämän jälkkärin kastikkeesta tuli aivan loistava, kun sen sekoitti mustaherukka-omenamehusta ja mustikkamehusta.

2 dl mustikoita
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
0,5 vaniljatankoa tai 0,5 tl vaniljatahnaa
1,5 dl Multi-hyytelösokeria tai 3 liivatelehteä

Kastike:
2 dl mustikkamehua
1 dl mustaherukkamehutiivistettä
1 rkl perunajauhoja
tai:
2 dl mustikkalikööriä
1 dl mustikkamehua

1 rkl perunajauhoja

Soseuta mustikat sauvasekoittimella.
Jos käytät liivatelehtiä, pane ne likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Annostele kattilaan maito, kerma, hyytelösokeri. Jos käytät vaniljatahnaa, lisää sekin kattilaan. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise tanko ja raavi sisältä siemenet kattilaan. Heitä sekaan myös vaniljatangon kuoret. Anna kiehua n. 2 min. Jos käytät liivatteita, ota pieni erä kiehunutta maitolientä, sekoita liivatteet siihen ja vatkaa takaisin kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila pois liedeltä. Poista vaniljatangon kuoret. Lisää sekaan mustikkasose hyvin sekoittaen. Kaada seos annoskulhoihin. Anna pannacottien hyytyä jääkapissa vähintään 2 h, mieluummin yön yli.
Tee kastike. Laita kattilaan kaikki kastikeainekset ja sekoita. Lämmitä kastike koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes kastike ensin sakenee ja sitten pulpahtaa kerran. Nosta kattila pois liedeltä. Jäähdytä kastike, laita pannacotta lautaselle ja kaada jäähtynyt kastike päälle. Koristele mustikoilla.

Vaikeusaste: Vaativampi