18.10.2020
2 dl mustikoita
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
0,5 vaniljatankoa tai 0,5 tl vaniljatahnaa
1,5 dl Multi-hyytelösokeria tai 3 liivatelehteä
1 rkl perunajauhoja
Soseuta mustikat sauvasekoittimella.
Jos käytät liivatelehtiä, pane ne likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Annostele kattilaan maito, kerma, hyytelösokeri. Jos käytät vaniljatahnaa, lisää sekin kattilaan. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise tanko ja raavi sisältä siemenet kattilaan. Heitä sekaan myös vaniljatangon kuoret. Anna kiehua n. 2 min. Jos käytät liivatteita, ota pieni erä kiehunutta maitolientä, sekoita liivatteet siihen ja vatkaa takaisin kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila pois liedeltä. Poista vaniljatangon kuoret. Lisää sekaan mustikkasose hyvin sekoittaen. Kaada seos annoskulhoihin. Anna pannacottien hyytyä jääkapissa vähintään 2 h, mieluummin yön yli.
Tee kastike. Laita kattilaan kaikki kastikeainekset ja sekoita. Lämmitä kastike koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes kastike ensin sakenee ja sitten pulpahtaa kerran. Nosta kattila pois liedeltä. Jäähdytä kastike, laita pannacotta lautaselle ja kaada jäähtynyt kastike päälle. Koristele mustikoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä