28.1.2015
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g margariinia tai voita
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
1/2 tl suolaa
0,5 dl vahvaa kahvia
0,5 dl kermaa tai maitoa
mahdollisia muita mausteita (esim. jouluisia)
Pähkinäkuorrute:
2 dl kermaa
1 dl maapähkinälevitettä (sokeritonta)
1 rkl vaniljasokeria
3-5 rkl tomusokeria
Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, mahdolliset muut mausteet ja suola keskenään ja lisää vähitellen voisokerivaahtoon. Lisää lopuksi maitokahvi ja sekoita taikina hyvin.
Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 225 asteessa n. 20 min.
Vatkaa kuorrutetta varten kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon maapähkinälevite ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeria sen mukaan, miten makeaksi ja jämäkäksi tahdot kuorrutteen.
Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Todellakin. Sitä pitää riittää. Ilman riittävää päällystettä kuppikakku on vain muffinsi. Sellaisia saa kaupasta pussissa.