26.4.2015
2 l vettä
200 g mustaherukoita (pakastettuja)
100 g vadelmia (pakastettuja)
1 (luomu)sitruuna
125 g fariinisokeria
125 g ruokosokeria
pieni rippunen hiivaa
valkoista sokeria, rusinoita
Laita jäiset marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen, kunnes marjoista on irronnut maku ja väriä mehuun (n. 15 min).
Siivilöi mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon sokerit ja hyvin pesty, siivutettu sitruuna. Anna seisoa, kunnes sokeri on sulanut ja neste jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiivanokare.
Anna seisoa kattilassa huoneenlämmössä vuorokauden. Pullota puhtaisiin pulloihin (tarpeen vaatiessa vielä kerran siivilöiden). Lisää pulloihin ripaus sokeria ja rusinat.
Jos aika riittää, anna kypsyä 5-7 päivää jääkaapissa. Muussa tapauksessa sima valmistuu huoneenlämmössä 2-3 päivässä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä