28.1.2015
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1,1 dl maitoa
2 omenaa
Kuorrutus:
75 g voita tai margariinia
0,75 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa
2 dl mantelilastuja
Vuoraa irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli keskenään.
Kaada jauhot sekä maito voi-sokeriseokseena ja sekoita. Sekoita mahdollisimman vähän.
Kuori ja kuutioi omenat ja lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti.
Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 min, kunnes pinta on vaalean ruskea.
Tee kuorrutus. Sulata voi tai margariini kattilassa. Lisää muut aineet voisulaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kuorrutus kakun päälle.
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista kakkua vielä n. 10 min, kunnes kuorrutus on kauniin vaalean ruskea.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ja kiitos omenan kakkutaikinassa kakku on mehevä sisältä.