220 g mansikoita
145 g omenaa
1 tlk (400 ml) täysrasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)
1 rkl cashewvoita (tai kookosvoita)
1 rkl neitsytkookosöljyä
3-4 rkl kotimaista hunajaa (tai esim. siirappia)
0,5 tl vaniljauutetta
Kuori ja paloittele omena. Pese ja poista mansikoista kannat.
Avaa kookosmaitopurkki ja kaavi valkoinen, paksu aines tehosekoittimeen. Lisää omenapalat, 185 g mansikoita, cashewvoi, kookosöljy, hunaja ja vanilja tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes saat sileän, kermamaisen seoksen. Maista ja lisää makeutta tarvittaessa.
Pilko jäljellä olevat mansikat veitsellä pieniksi palasiksi. Kaada jäätelöseos pakastuksen kestävään astiaan ja sekoita joukkoon mansikanpalat. Pakasta n. 4 tunti sekoittaen huolellisesti aina 30 min välein. Kun jäätelö on tarpeeksi kiinteää, ota siitä palloja ja tarjoile mansikoiden kera.
Jos teet jäätelön jäätelökoneella, kaada jäätelömassa koneeseen ja valmista laitteen ohjeiden mukaan. Juuri ennen kuin jäätelö on valmista lisää joukkoon pilkotut mansikat.
Hyväähän kaikki jäätelö on. Hieman tämä jäi rakeiseksi, koska en omista blenderiä. Mutta kunhan jälkkäri on kylmää ja hyvän makuista, kesällä se maistuu.