Jälkkärin voi tehdä tuoreista mansikoista tai käyttää viimevuotisia pakastettuja marjoja, kuten minä tein. Jos sinulla ei satu olemaan lakritsijauhetta, älä välitä. Jätä se pois ja tee vain mansikka-vaniljamousset ilman lakritsajauhetta ja tulee yhtä hyvää.
Mansikkamousse:
0,5 ltr mansikoita
0,5 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
125 g mascarponea
Lakritsa-vaniljasuklaamousse:
100 g valkosuklaata
125 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
3 tl lakritsijauhetta
Mansikkakastike:
0,5 ltr pakastemansikoita
1 dl mehua (sitruuna, appelsiini)
1 rkl sokeria
Aloita mansikkamoussesta. Soseuta mansikat sauvasekoittimella, lisää joukkoon tomusokeri. Liota liivatelehtiä n. 10 min. kylmässä vedessä. Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehussa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon mascarpone. Lisää sen jälkeen mansikkasose kerma-juustovaahtoon ja liruta lopuksi joukkoon kädenlämpöiseksi jäähtynyt liivate-sitruunaneste ohuena nauhana. Kaada tarjoiluastiaan ja anna hyytyä n. 2 h.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää hieman jäähtyneeseen valkosuklaaseen mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää valkosuklaa-mascarponeseokseen. Lisää lakritsijauhe ja sekoita seos tasaiseksi. Lusikoi seos hyytyneen mansikkamousseen päälle kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa taas n. 2 h.
Tee kastike. Soseuta hieman huurteiset mansikat sauvasekoittimella. Ohenna sose mehulla ja lisää sokeri. Kaada kastike jälkiruoan päälle.