Kinuskileipomo KrisseRa

Kategoria: Salaatit Nähty 214 kertaa
 
14.09.2019
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMansikka-halloumisalaatti


Salaatti on makeansuolainen ja siksi sopii sivusalaatiksi, alkuruoaksi tai vaikka jälkkäriksi.

100 g salaattia (valmis salaattisekoitus tai jääsalaatti/babypinaatti/rucolasekoitus)
n. 125 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
n. 125 g kurkkua
300 g mansikoita
200 g halloumia tai grillijuustoa
(öljyä)
Kastike:
2 rkl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
loraus hunajaa
suolaa, mustapippuria

Laita ensin kaikki kastikeainekset esim. pilttipurkkiin tai muuhun kannelliseen purkkiin ja ravista sekaisin.
Halloumin suolaisuiden takia liota sitä n. 10 min kylmässä vedessä.
Revi tai laita salaatti kulhoon. Puolita kulhoon tomaatit ja siivuta kurkku jakaen siivut puolikkaiksi (paksu kurkku neljänneksiksi). Lisää kulhoon puolet kastikkeesta ja sekoita hyvin.
Poista mansikoista kannat ja puolita ne kulhoon.
Leikkaa liotettu halloumi n. 1,5 cm siivuiksi ja jaa siivut puoliksi. Laita paistinpannuun hieman öljyä ja lämmitä keskilämmöllä (3-4). Voit käyttää myös parilaa. Laita pannulle halloumipalat ja paista pinta molemmin puolin mielestäsi sopivan ruskeiksi. Anna jäähtyä hetken ja lisää palat salaatin joukkoon. Lisää loppu kastike ja sekoita hyvin.

 

 

Vaikeusaste: Helppo