14.9.2019
100 g salaattia (valmis salaattisekoitus tai jääsalaatti/babypinaatti/rucolasekoitus)
n. 125 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
n. 125 g kurkkua
300 g mansikoita
200 g halloumia tai grillijuustoa
(öljyä)
Kastike:
2 rkl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
loraus hunajaa
suolaa, mustapippuria
Laita ensin kaikki kastikeainekset esim. pilttipurkkiin tai muuhun kannelliseen purkkiin ja ravista sekaisin.
Halloumin suolaisuiden takia liota sitä n. 10 min kylmässä vedessä.
Revi tai laita salaatti kulhoon. Puolita kulhoon tomaatit ja siivuta kurkku jakaen siivut puolikkaiksi (paksu kurkku neljänneksiksi). Lisää kulhoon puolet kastikkeesta ja sekoita hyvin.
Poista mansikoista kannat ja puolita ne kulhoon.
Leikkaa liotettu halloumi n. 1,5 cm siivuiksi ja jaa siivut puoliksi. Laita paistinpannuun hieman öljyä ja lämmitä keskilämmöllä (3-4). Voit käyttää myös parilaa. Laita pannulle halloumipalat ja paista pinta molemmin puolin mielestäsi sopivan ruskeiksi. Anna jäähtyä hetken ja lisää palat salaatin joukkoon. Lisää loppu kastike ja sekoita hyvin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Näyttääpä hyvältä! Kaunis ja raikas asetelma saa ruokahalun oitis heräämään. Tämä annos solahtaa suuhun, vaikka nälästä ei olisi tietoakaan! Mansikka ja halloumi tuosta ensimmäiseen haukkaukseen! 😊