18 kpl
113 g voita tai margariinia
140 g tummaa suklaata
150 g fariinisokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa
230 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
1,8 dl maitoa
60 g tummaa suklaarouhetta
0,6 dl maapähkinävoita (löysennä hieman mikrossa varovasti lämmittämällä, lisää makeuttamattomaan hieman siirappia tai hunajaa)
Pähkinäkuorrute:
60 g voita tai margariinia
185 g maapähkinävoita
90 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl kermaa
Vaniljakuorrute:
85 g voita tai margariinia.
160 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria tai 1tl vaniljatahnaa
3 rkl kermaa
Sekoita kuivat aineet (jauhot, sooda, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri) keskenään.
Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa. Jäähdytä hieman ja vatkaa joukkoon fariinisokeri ja kananmunat.
Lisää taikinaan vuorotellen maito ja jauhoseos nuolijalla sekoittaen. Lisää lopuksi suklaarouhe.
Täytä muffinsivuoat puoleen väliin suklaataikinalla. Lusikoi päälle 1 tl maapähkinävoita. Täytä loppuvuoka n. 3/4 korkeuteen suklaataikinalla.
Paista muffinsit 180 ºC 22-25 min uunin keskitason alapuolella. Kokeile tikulla kypsyys. Jäähdytä muffinsit.
Tee kuorrutteet. Pähkinäkuorrute: Vaahdota voi ja maapähkinätahna. Lisää vuorotellen tomusokeri ja kerma. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja vatkaa, kunnes kuorrute on kermamainen ja tasainen. Säätele kuorrutteen paksuutta kermalla. Vaniljakuorrute: Vatkaa rasva pehmeäksi. Lisää sokeri, kerma ja vanilja. Vatkaa pienellä teholla n. 1 min, nosta teho korkeimmalle ja jatka vatkaamista n. 3 min. Säätele paksuutta kermalla.
Pursota kaksoistäyte (kts
ohje) jäähtyneiden muffinsien päälle isolla tähtityllalla. Jos teet vain yhden kuorrutteen, suosittelen käyttämään vaniljakuorrutetta (tuplaa ainemäärät), muuten kuppikakuista tulee liian pähkinäisenimeliä.