25.1.2015
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
1 rkl siirappia
Suklaavaahto:
1/2 prk (250 g) Mascarpone tuorejuustoa
1 dl vispi – tai kuohukermaa
1/2 dl kahvia tai suklaalikööriä
50 g tummaa suklaata
3 rkl tomusokeria
Sekoita Mascarpone, kerma, kahvi/likööri ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa se Mascarpone massaan, kunnes vaahto on kuohkeaa eikä liian löysää (lisää tarvittaessa hieman tomusokeria).
Vadelmavaahto:
1/2 prk (250 g) Mascarpone-tuorejuustoa
1 dl vispi- tai kuohukermaa
100 g vadelmia
4 rkl tomusokeria
Soseuta vadelma sauvasekoittimella.
Sekoita Mascaprone ja kerma tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon soseutetut vadelmat ja tomusokeri. Vatkaa seosta, kunnes vaahto on kuohkeaa eikä liian löysää (lisää tarvittaessa hieman tomusokeria).
Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen kaikki aineet. Sekoita puuhaarukalla.
Paista koekakku. Jos se ei leviä tarpeeksi, lisää taikinaan hieman sulaa rasvaa.
Nostele taikinasta vajaan ruokalusikan kokoisia nokareita pellille. Jätä ympärille runsaasti leviämisvaraa.
Paista 175 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla 7-10 min.
Taivuttele pehmeät pitsit joko muffinsivuokiin kupeiksi tai esim. pullon päällä kaareviksi. Pursota jäähtuneisiin alustoihin suklaa- ja vadelmavaahtoa täytteeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä