Ostan aina välillä kaupasta Bastogne-keksejä, koska ne ovat hyviä sellaisenaan ja sopivat ihanasti jälkiruokien kanssa käytettäviksi. Aloin kerran tutkia ostamaani keksipakettia löytääkseni niiden maun salaisuuden, ei se pelkkä kaneli ollut. Siellä kummitteli myös kandisokeri. Ajattelin alkajaisiksi kokeilla kandisokerin, kanelin ja vaniljan yhdistelmää pannukakussa.
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
0,75-1 dl kandisokeria
1 tl suolaa
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä tai sulatettua voita/margariinia
Ota maidosta erikseen 2 dl. Kaada se kattilaan ja lisää joukkoon suuret kandisokerikiteet. Lämmitä hellalla, kunnes kandisokeri on sulanut. Jäähdytä hieman. (Jos käytät sulatettua voita tai margariinia, voit sulattaa sokerin myös siihen).
Sekoita kulhossa maito ja munat hyvin sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munamaitoon. Lisää lopuksi jäähtynyt kandisokeriseos ja rasva. Anna taikinan turvota 0,5-1 h.
Lämmitä uuni 225 ºC. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle leivinpellille. Paista pannukakku uunin alatasolla n. 30-35 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pannukakku tuntuu kypsältä. Nauti sellaisenaan tai hillon/jäätelön kanssa.
Vappu on ensi viikolla. Tämä vuonna laitoin vaihteeksi simakattilallisen pörisemään. Valintani simavaihtoehdoista oli hunajasima.