Kinuskileipomo KrisseRa

Kategoria: Suolaiset piirakat Nähty 211 kertaa
 
11.05.2020
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKahden kalan piirakka (sardiini ja savusilakka)


Koska en osannut päättää, tekisinkö piirakan sardiineista vai savusilakoista, syntyi kahden kalan piirakka. Piirakan voi toki tehdä vain kokonaan jommastakummasta vaihtoehdosta. Silloin kannattaa tuplata muut täytteen ainemäärät, mutta lisätä kalan määrää vain 1,5 kertaa.

Pohja:

2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1,5 dl kylmää vettä
Sardiinitäyte:
1 pieni sipuli
1 kovaksi keitetty kananmuna
35 g tomaattipyreetä
50 g huoneenlämmintä voita
suolaa, sitruuna- tai mustapippuria
1-2 tomaattia
2 prk (á 180 g) sardiinia
tilliä
0,5 sitruunan raastettu kuori (hieman mehua).
Savusilakkatäyte:
5 kpl (n. 250 g) savusilakoita
50 g purjoa
1,5 dl ryöpättyä nokkosta/pinaattia
1 kovaksi keitetty kananmuna
tilliä
0,5 sitruunan raastettu kuori (hieman mehua)
1 tl tuoretta/pakastettua tai 0,5 tl kuivattua sitruunabasilikaa
1-1,5 tl piparjuuritahnaa
2 rkl majoneesia
Päälle:
150 g Emmental-raastetta
100 g Mozzarella-raastetta
1 kananmuna
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää joukkoon öljy ja vesi ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Painele taikina voideltuun, korppujauhotettuun piirakkavuokaan (Ø 27-30 cm)pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta peitettynä jääkaappiin n. 15 min. Esipaista pohja uunin (ylä)keskitasolla 200 ºC 10-15 min. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Tee sardiinitäyte: Kuutioi sipuli ja kuullota n. 10 min öljyssä matalalla lämmöllä. Jäähdytä

Hienonna muna haarukalla kulhossa. Hienonna joukkoon voi ja tomaattipyree ja sekoita tasaiseksi ”munavoiksi”. Mausta kevyesti.
Voitele toinen puoli piirakkapohjasta munavoilla. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne munavoin päälle.
Valuta sardiinit ja hienonna ne kulhossa haarukalla. Sekoita sardiinien joukkoon sipuli, tilli ja sitruunankuoriraaste. Tarvittaessa lisää liraus sitruunamehua. Levitä sardiinit tomaattien päälle tasaisesti.
Tee savusilakkatäyte: Irrota silakoista lihat kulhoon. Siivuta purjo. Ryöppää tarvittaessa nokkoset/pinaatti, puristele kuivaksi ja pilko. Hienonna keitetty muna haarukalla.
Lisää kaikki täytteen ainekset kulhoon silakanlihan kanssa ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte piirakkapohjan toiselle puoliskolle.
Riko raaka kananmuna kulhoon ja sekoita sen rakenne rikki. Lisää kulhoon juustoraasteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada muna-juustomassa tasaisesti koko piirakan päälle. Paista piirakka uunin alakeskitasolla 200 ºC n.35 min, kunnes pinta on kauniin värinen.

Valmistusaika: 60 min

Vaikeusaste: Helppo