Kinuskileipomo KrisseRa

Kategoria: Juomat Nähty 640 kertaa
 
11.05.2020
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIHunajasima


3 l vettä
350-400 g hunajaa
1-1,5 sitruunaa
1-2 kanelitankoa
0,5 tl katajanmarjoja
0,5 tl kuivahiivaa
Pulloon:
1 tl sokeria
rusinoita
Pese sitruuna hyvin (tai käytä luomua) ja kuori se ohuelti perunankuorimaveitsellä. Purista mehu.

Annostele kattilaan vesi, hunaja, sitruunankuoret ja -mehu, kanelitanko ja katajanmarjat. Kiehauta ja anna sen jälkeen hiljalleen jäähtyä sammutetulla liedellä, kunnes liemen lämpötila on 42 ºC.  Sekoita joukkoon kuivahiiva ja anna seistä huoneenlämmössä 1 vrk.
Laita simapullojen pohjalle lusikallinen sokeria ja rusinoita. Siivilöi sima pulloihin ja anna olla jääkaapissa n. viikon. Kun rusinat ovat nousseet pinnalle, sima on valmista nautittavaksi.