Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Appelsiinisuukot

15.2.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_DSC_0043pieni_600x600.jpg

Pohja: 

2/3 pakettia kauralastuja

Täyte:

1/2 dl glukoosisiirappia
3/4 dl sokeria
1/2 dl appelsiinimehua
3 (n. 105 g) kananmunanvalkuaista
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tarvittaessa muutama tippa appelsiiniesanssia

Kuorrutus:

250 g tummaa leivontasuklaata
1 rkl öljyä

Mittaa kattilan glukoosisiirappi, sokeri ja appelsiinimehu. Keitä hiljalleen 117-asteiseksi. Käytä mittaamiseen elektronista lämpömittaria tai sokerimittaria.

Vatkaa sillä välin munanvalkuaiset puhtaassa ja kuivassa lasi- tai metalliastiassa napakaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisten joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.

Valuta 117-asteinen sokerisiirappi valkuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.

Täytä tukeva pursotinpussi valkuaismassalla. Voit käyttää  isoa joko pyöreäteräistä tai tähtikuvioista tyllaa. Pursota täytettä kekseille ja nosta keksit jääkaappiin 3 tunniksi.

Desert

Kuorrutusta varten paloittele suklaa. Sulata suklaa vesijauheessa ja lisää öljy sulaneen suklaan joukkoon. Sekoita. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada kapeaan kulhoon, esim. 1/2 l teräsmitta.

Tartu suukkoon pohjasta ja kasta tai pyörittele suklaassa. Nosta leivinpaperille valumaan. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.

Alkuperäisen ohjeen mukaan suukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa 2-3 päivää.

Alkuperäinen ohje: Pirkka 1-2/2015

Kategoriat

LeivoksetMuuta makeaaYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (2)

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
15.2.2015 22:50

Ja voin taata, että nämä ovat jokaisen herkuttelijan unelma. Helppo tehdä ja nautinto on ihana (eivät minun sanojani, vaan maistelijoiden).

Keittiöwelho
15.2.2015 16:53

Olen 40 vuotta etsinyt ohjetta, jolla tehdä suklaasuukkoja itse. Kiitos KrisseRalle että etsintä voi päättyä :-D!!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa