15.2.2015
Pohja:
2/3 pakettia kauralastuja
Täyte:
1/2 dl glukoosisiirappia
3/4 dl sokeria
1/2 dl appelsiinimehua
3 (n. 105 g) kananmunanvalkuaista
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tarvittaessa muutama tippa appelsiiniesanssia
Kuorrutus:
250 g tummaa leivontasuklaata
1 rkl öljyä
Mittaa kattilan glukoosisiirappi, sokeri ja appelsiinimehu. Keitä hiljalleen 117-asteiseksi. Käytä mittaamiseen elektronista lämpömittaria tai sokerimittaria.
Vatkaa sillä välin munanvalkuaiset puhtaassa ja kuivassa lasi- tai metalliastiassa napakaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisten joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
Valuta 117-asteinen sokerisiirappi valkuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.
Täytä tukeva pursotinpussi valkuaismassalla. Voit käyttää isoa joko pyöreäteräistä tai tähtikuvioista tyllaa. Pursota täytettä kekseille ja nosta keksit jääkaappiin 3 tunniksi.
Kuorrutusta varten paloittele suklaa. Sulata suklaa vesijauheessa ja lisää öljy sulaneen suklaan joukkoon. Sekoita. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada kapeaan kulhoon, esim. 1/2 l teräsmitta.
Tartu suukkoon pohjasta ja kasta tai pyörittele suklaassa. Nosta leivinpaperille valumaan. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.
Alkuperäisen ohjeen mukaan suukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa 2-3 päivää.
Alkuperäinen ohje: Pirkka 1-2/2015
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Ja voin taata, että nämä ovat jokaisen herkuttelijan unelma. Helppo tehdä ja nautinto on ihana (eivät minun sanojani, vaan maistelijoiden).