Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Nektariinitartaletit

7.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_KokNektariinitartaletitpeilogo_600x600.jpg

12 kpl

 Pohja (Pâte sablée):
150 g vehnäjauhoja
75 g tomusokeria
150 g voita (ei margariinia)
ripaus suolaa
1 kananmunan keltuainen
Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja siivilöity tomusokeri. Nypi sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää lopuksi kananmunan keltuainen ja sekoita tasaiseksi palloksi.

Kääri taikina muovikelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 1 tunti.

Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetun leivinalustan päällä. Omat metalliset tartalettivuokani eivät tarvinneet voitelua tai jauhottamista. Leikkaa taikinasta ympyröitä tai neliöitä ja levitä ne tartalettivuokien pohjalle ja reunoille. Leikkaa pois ylimääräinen taikina reunoista veitsellä, saksilla tai vuoan reunan avulla.

Paista pohjat kypsiksi 175 ºC n. 10-15 min, kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä.

 Haudutetut nektariinit:
6-7 nektariinia
5 dl vettä
2,5 dl sokeria
1 kanelitanko
1 sitruunan mehu

Puolita nektariinit ja poista kivet (jos teet soseversion, kiven voi poistaa myös keittämisen jälkeen).

Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko välillä sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon sitruunamehu ja nektariininpuolikkaat. Anna kiehua hiljaisella tulella, kunnes nektariinit ovat pehmenneet hieman, n. 10 min.

Nosta kattila pois liedeltä ja anna nektariinien jäähtyä liemessä.

Kun koko keitos on kunnolla jäähtynyt, kuori nektariinit ja poista vielä jäljelle jääneet mahdolliset kivet.

Täyte 1:
6 nektariinin puolikasta
Vaniljakreemi:
2 dl maitoa
0,5 vaniljatankoa
2 kananmunan keltuaista
35 g sokeria
12,5 g vehnäjauhoja
Sokeriliemi:
1 rkl sokeria
1 rkl vettä

Kaada maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko, raavi sisältä siemenet maidon sekaan ja tiputa sinne myös vaniljatangon kuoret. Kiehauta maito, nosta pois liedeltä ja anna maustua hetken aikaa.

Vatkaa kanamunan keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi sekaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

Ota vaniljatangon pätkät pois maitoliemestä (siemenet jäävät) ja kuumenna maito uudestaan. Kaada kuuma maito ohuena nauhana muna-sokerivaahdon sekaan koko ajan vatkaten.

Kaada seos takaisin kattilaan. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes kreemi sakenee. Ripottele päälle hieman tomusokeria (jotta ei muodostuisi kalvoa) ja jäähdytä kreemi.

Annostele jokaiseen tartalettipohjaan vaniljakreemiä lusikalla tai pursottamalla. Leikkaa nektariinipuolikkaisiin viiltoja siten, että viillot eivät yllä aivan nektariinin takaosaan asti, vaan lohkot voi levittää viuhkaksi. Levitä nektariiniviuhka vaniljakreemin päälle. Säilytä tartalettejä aina käsittelyn välillä jääkaapissa.

Keitä sokeriliemi. Annostele sokeri ja vesi pikku kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes kaikki sokeri on sulanut ja liemi kiehunut hieman kasaan. Varo polttamasta sokerilientä pohjaan. Jäähdytä hyvin esim. jääkaapissa.

Voitele nektariiniviuhkat sokeriliemellä ja anna seistä hetken kylmässä. Poista tartalettipohjat vuoista vasta juuri ennen tarjoilua.

Täyte 2:
Nektariinisose:
6 kivetöntä nektariinia puolikkaina
2 rkl sitruunamehua
1 liivatelehti
Italialainen marenki (12sta tartaletille):
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
0,5 dl vettä

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.

Soseuta nektariinit tehosekoittimella. Kuumenna sitruunamehu mikrossa. Purista kylmä vesi liivatelehdestä ja sulata se sitruunamehuun. Kaada sitruunamehu ohuena nauhana persikkasoseen sekaan koko ajan sekoittaen. Anna soseen hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti tai yön yli.

Annostele jokaiseen tartalettipohjaan nektariinisosetta. Säilytä tartalettejä aina käsittelyn välillä jääkaapissa.

Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kiehauta sokeri ja vesi 120 ºC. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan täysillä vatkaten ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.

Lusikoi marenkivaahto pursotinpussiin ja pursota sitä tartalettien päälle. Ruskista lopuksi marengin pintaa kevyesti joko kuumassa uunissa grillivastuksen alla muutaman minuutin tai kaasupuhaltimella. Anna jäähtyä jääkaapissa. Poista tartalettipohjat vuoista vasta juuri ennen tarjoilua.

Kategoriat

Leivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa