7.7.2016
n. 20 kpl
1 kg perunoita
2 kananmunaa
1 dl perunoiden keitinvettä
1 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
5-6 dl hiivaleipäjauhoja (tai 1/2 hiivaleipäjauhoja, 1/2 vehnäjauhoja)
0,5-1 dl rypsiöljyä
Kuori ja keitä perunat kypsäksi. Muusaa ne ja anna muusin jäähtyä haaleaksi.
Sekoita joukkoon kananmunat. Jos käytät tuorehiivaa, yhdistä maito ja perunoiden keitinliemi ja lämmitä ne kädenlämpöisiksi. Liuota tuorehiiva nesteeseen ja sekoita neste perunamuusiin joukkoon. Mausta muusi suolalla.
Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Sekoita jauhot perunasoseen joukkoon, kunnes taikina on löysää, mutta irtoaa käsistä ja astiasta.
Nostele taikinasta leivinpaperille päällystetylle leivinpellille n. ruokalusikallisen kokoisia nokareita suhteellisen väljästi. Taputtele nokareet jauhotetulla kädellä litteiksi. Nostata kakkaroita lämpimässä paikassa liinan alla n. 1 tunti.
Paista 200 ºC n. 40-50 min, josta ajasta 20-25 min ensin alatasolla ja sitten 20-25 min. uunin yläosassa, kunnes kakkarat ovat kauniin vaaleanruskeita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä