7.7.2016
Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl yrttisuolaa
170 g porkkanasosetta
1 dl ruokaöljyä
90 g maitorahkaa
Täyte:
140 g pekonia
250 g tuoreita herkkusieniä
100 g meetvurstia
1 paprika (n 115 g)
1 sipuli tai 100 g kevätsipulia
1 tl savupaprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta (esim. Gouda tai Emmental)
Sekoita pohjaa varten ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää porkkanasose, öljy ja rahka ja vaivaa taikina tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunalle ja anna sen levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
Paista ensin pekonisuikaleet rapeaksi. Nosta suikaleet talouspaperilla päällystetty lautaselle. Säästä kuitenkin pekoninrasva pannulla ja paista siinä loput aineksista. Aloita pilkotuista sienistä ja paistele niitä, kunnes niistä on haihtunut neste ja ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää joukkoon sipuli ja paprika, sitten valkosipuli ja savupaprikajauhe. Lisää lopuksi pannulle meetvurstisuikaleet ja anna kaikkien ainesten hautua keskenään n. 10 min. Lisää täytteeseen pekonisuikaleet ja mustapippuri. Anna hautua vielä pari minuuttia. Jäähdytä täytettä pohjan esipaistamisen ajan.
Lämmitä uuni 175 °C. Esipaista piirakkapohjaa n. 10 min. uunin ylätasolla.
Lisää täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma ja kananmunat sekä n. 100 g juustoraastetta. Jos neste tuntuu liian paksulta, lisää hieman maitoa sen ohentamiseksi. Kaada neste tasaisesti piirakan päälle. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Paista koko piirakka uunin alatasolla n. 25-30 min, kunnes pinta on kauniin värinen ja neste on hyytynyt. Nauti vaikkapa salaatin tai mukavan iltateen kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oli alkukesän kiireitä ja päivitykset jäivät. Tätä piirakkaa kannattaa laittaa, täyttävää ja maistuvaa.