Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Sieni-pekoni-meetvurstipiirakka

7.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Sienimeetvurstipekonipiirakkapeilogo_600x600.jpg

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl yrttisuolaa
170 g porkkanasosetta
1 dl ruokaöljyä
90 g maitorahkaa
Täyte:
140 g pekonia
250 g tuoreita herkkusieniä
100 g meetvurstia
1 paprika (n 115 g)
1 sipuli tai 100 g kevätsipulia
1 tl savupaprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta (esim. Gouda tai Emmental)

Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka.Puhdista sienet ja siivuta ne. Silppua sipuli ja valkosipuli, kuutioi paprika. Suikaloi pekoni ja meetvursti.

Sekoita pohjaa varten ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää porkkanasose, öljy ja rahka ja vaivaa taikina tasaiseksi.  Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunalle ja anna sen levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Paista ensin pekonisuikaleet rapeaksi. Nosta suikaleet talouspaperilla päällystetty lautaselle. Säästä kuitenkin pekoninrasva pannulla ja paista siinä loput aineksista. Aloita pilkotuista sienistä ja paistele niitä, kunnes niistä on haihtunut neste ja ne ovat saaneet hieman väriä.  Lisää joukkoon sipuli ja paprika, sitten valkosipuli ja savupaprikajauhe. Lisää lopuksi pannulle meetvurstisuikaleet ja anna kaikkien ainesten hautua keskenään n. 10 min. Lisää täytteeseen pekonisuikaleet ja mustapippuri. Anna hautua vielä pari minuuttia. Jäähdytä täytettä pohjan esipaistamisen ajan.

Lämmitä uuni 175 °C. Esipaista piirakkapohjaa n. 10 min. uunin ylätasolla.

Lisää täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma ja kananmunat sekä n. 100 g juustoraastetta. Jos neste tuntuu liian paksulta, lisää hieman maitoa sen ohentamiseksi. Kaada neste tasaisesti piirakan päälle. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista koko piirakka uunin alatasolla n. 25-30 min, kunnes pinta on kauniin värinen ja neste on hyytynyt. Nauti vaikkapa salaatin tai mukavan iltateen kanssa.

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (2)

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
16.7.2016 12:59

Oli alkukesän kiireitä ja päivitykset jäivät. Tätä piirakkaa kannattaa laittaa, täyttävää ja maistuvaa.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
8.7.2016 07:33

Tervehdys , sinä aktivoiduit pienen tauon jälkeen ja huomaan mitä olet tauolla tehnyt. 🙂
Olet loihtinut monta ihanaa uutta reseptiä meidän muiden iloksi. Tämäkin piirakka,pelkkä katsominen vie kielen mennessään,Nam! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa