16.1.2015
14 kpl gluteeniton, maidoton ja sokeriton
1 1/4 dl kookosjauhoja
3/4 dl mantelijauhoja tai gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl kanelia
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
ripaus suolaa
1 muna
3/4 dl sulatettua kookosöljyä
3/4 dl riisisiirappia
Täyte: Vadelma-chiahilloa (resepti löytyy leipomostani!)
1.Lämmitä uuni 180 asteiseksi ja peitä uunipelti leivinpaperilla.
2.Yhdistä kaikki kuivat aineet pienessä kulhossa ja sekoita keskenään. (Jos käytät vaniljauutetta, lisää se vasta nestemäiseen seokseen!)
3.Sekoita eri kulhossa munat, kookosöljy, riisisiirappi (ja vaniljauute). Vatkaa huolella tasaiseksi.
4.Lisää seokseen kuivat aineet ja sekoita huolella.
5.Ota lusikalla taikinaa ja pyörittele neljätoista palloa pellille. Painele peukalon kärjellä
taikinan keskelle kolo ja täytä vadelma-chiahillolla.
6.Paista 12-13 min, kunnes keksit ovat saaneet hieman kellertävän sävyn.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä