15.7.2015
12 hengen kakku
Pohja:
50 g voita
250 g original domino-keksejä (hienonnettu mieluiten monitoimikoneella)
Täyte 1:
3 ½ liivatelehteä
250 g sulatettuja (pakaste)mansikoita
1 ¼ dl vispikermaa
200 g Philadelphia tuorejuustoa
100 g jälkiruoka-vaniljarahkaa
¾ tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
½ huolellisesti pestyn limen kuoriraaste
1 rkl kiehuvaa vettä
Täyte 2:
140 g pakastevadelmia + 2 tl vettä
2 ½ liivatelehteä
2 pientä valkuaista tai 1 ½ isompaa valkuaista
½ dl sokeria
2 dl vispikermaa
½ tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
¼ dl kiehuvaa vettä
Kiille:
3 liivatelehteä
3 dl soseutettuja (pakaste)mansikoita
¼ dl sokeria
Koristelu:
vitivalkoisia candy melts -nappeja
sitruunamelissan lehtiä
1 tuore mansikka
Leikkaa leivinpaperista 23-24 cm irtopohjavuuan pohjalle sopiva ympyrä.
Sulata voi ja sekoita hienoksi murustetut dominot joukkoon.
Levitä seos vuuan pohjalle kevyesti painellen.
Laita jääkaappiin jähmettymään
Täyte 1: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, soseuta mansikat ja vaahdota vispikerma. Ota mansikkasoseesta 1 rkl sivuun.
Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, sokerit, limen kuori ja mansikkasose.
Kiehauta 1 rkl vettä ja 1 rkl mansikkasosetta pienessä kattilassa ja liota joukkoon huolellisesti puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana täyteseokseen samalla huolellisesti sekoittaen.
Sekoita kermavaahto rauhallisesti joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä tunnin verran jääkaapissa ennen seuraavan täytteen valmistamista.
Täyte 2: Keittele vadelmia ja vesitilkkaa muutaman minuutin ajan kunnes vadelmat ovat soseutuneet. Voit käyttää apuvälineenä esim. haarukkaa. Kaada sose siivilään ja siivilöi siemenet pois. (Tässä ei tarvitse olla turhan tarkka, painele mahdollisimman paljon sileää sosetta talteen.)
Laita liivatteet kylmään veteen, vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäämällä loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä samalla vatkaten.
Vaahdota vispikerma, mausta vaniljasokerilla.
Yhdistä valkuaisvaahto ja vadelmasose keskenään tasaiseksi.Lisää sitruunamehu joukkoon.
Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon huolellisesti puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Kaada mansikkatäytteen päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin verran ennen kiilteen valmistamista.
Kiille: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 min.. Soseuta mansikat ja sekoita joukkoon sokeri. Kiehauta ½ dl mansikkasosetta pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada kiille vadelmatäytteen päälle. Anna hyytyä pari tuntia jääkaapissa ennen koristelua.
Sulata koristelua varten candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kaada karkkisula pieneen pursotuspussiin, jossa on 2 mm pyöreä tylla. Pursota kiekuroita kakun pintaan. Viimeistele sitruunamelissan lehdillä ja ”viuhkaksi” siivutulla mansikalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kaunis, kesäinen ja tyylikäs! Mansikka on kauniisti sydämeksi aseteltu, varmaankin hääparia ajatellen. 🙂 Ken on teistä lukijoista hääkakkua suunnittelemassa, niin tässäpä valmiiksi mietitty ja käytännössä testattu resepti käytettäväksi.