3.3.2015
n. 26 cm vuoka gluteeniton, kasvis
Pohja:
5 dl keitettyä tummaa riisiä (esim. Pirkka) (ei täysjyvä!)
40 g sulatettua voita
2 keltuaista
Täyte:
500 g ricotta juustoa
2 kananmunaa
2 valkuaista (pohjasta yli jäänyttä)
1/2 tl muskottipähkinää
1/4-1/2 tl merisuolaa
1/4-1/2 tl rouhittua mustapippuria
100 g tuoretta (baby)pinaattia
Kuumenna uuni 200 C.
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä tiiviisti voidellun
piirakkavuuan pohjalle. Kypsennä pohjaa n. 15 min. uunissa.
Pohjan kypsyessä valmista täyte. Silppua pinaatti n. 1 cm kokoiseksi silpuksi.
Muussaa ricotta kulhossa ja sekoita huolella muut täyteaineet joukkoon.
Lusikoi täyte pohjan päälle ja jatka kypsentämistä 20-30 min. ; kunnes
täyte on kevyesti ruskettunut.
(Piirakka saa olla ruskettuneempikin kuin kuvassa, jos oma uuni antaa
normaalisti enemmän väriä leivonnaisiin.)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
🙂