11.1.2015
Pitaleivät:
Kinuskikissan ohjeella, mutta vehnäjauhot korvataan 6 1/2 desillä erikoishienoa spelttijauhoa ja
2 1/2 desillä puolikarkeaa spelttijauhoa (Jauhoja tarvitsee mahdollisesti vähän vähemmän.) Lisäksi makeutin vain hieman riisisiirapilla. Käytin öljynä makeahkoa oliiviöljyä ( Filos ekstra-neitsyt Ladolia)
Paistettaessa leivät saavat paremman värin, jos niitä paistaa toisiksi ylimmällä ritilätasolla.
Pidin pitaleivistä eniten kevyesti paahdettuina.
Falafelit:
1 keskikokoinen porkkana
270 g valmiiksi keitettyä kvinoaa ( 1 dl kvinoaa ja 2 dl keitinvettä)
3/4 dl spelttijauhoja
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
ripaus chilijauhetta
1/4 tl mustapippuria
1 dl tuoretta korianteria silputtuna
2 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
Paistamiseen:
spelttijauhoja ja ruokaöljyä
Tsatsiki: Kinuskikissan tsatsiki ilman valkosipulia ja sokeria.
Kuullota hienoksi raastettua porkkanaa öljytilkassa. Laita kaikki aineet porkkanaa lukuun ottamatta
monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon porkkana.
Reseptin loppuosa noudattaa Kinuskikissan reseptä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä