10.2.2015
12 kpl munaton, maidoton, gluteeniton, (fruktoositon)
1 iso bataaatti ( Kypsennä haarukalla pistelty bataatti 200 C uunissa 1 1/2 h, jäähdytä, kuori ja soseuta.)
1 1/4 dl eksta virgin oliiviöljyä
1 1/4 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 1/4 dl riisisiirappia tai vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta
5 dl gluteenittomia jauhoja + 1/2 tl ksantaanikumia, jos et käytä valmista jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
yhteensä 1 1/2 rkl jauhettua kanelia, neilikkaa, inkivääriä, fenkolia ja tähtianista
1/2 tl hienoa merisuolaa
Lämmitä uuni 200 C.
Vatkaa yhteen oliiviöljy, mantelimaito, siirappi, vanilja ja bataattisose.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää kevyesti sekoittaen bataattiseokseen.
Lusikoi taikina neliönmuotoisilla leivinpaperisuikaleilla vuorattuun muffinssivuokaan.
Paista uunin keskitasolla 20-25 min. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tai oikeastaan ei kannatakaan jättää, sillä resepti ei sisällä kananmunaa