14.2.2015
maidoton, viljaton ja vähäsokerinen
vuoan voiteluun: kookosöljyä
100 g 85% tummaa suklaata
1 1/4 dl sulatettua kookosöljyä
1/2 dl raakakaakaojauhetta
3 kananmunaa
1 tl jauhettua kanelia
1/5 tl merisuolaa
1 dl riisi- tai vaahterasiirappia
1 1/4 dl vadelma-chiahilloa tai 250 g tuoreita vadelmia
pinnalle: raakakaakaojauhetta
Vadelma-chiahillo
5 dl pakastevadelmia
2 rkl riisi- tai vaahterasiirappia
2 rkl chiasiemeniä
1 tl vaniljauutetta
Lisää jäiset vadelmat ja siirappi pieneen kattilaan ja kuumenna hiljalleen kuplivaksi.
keitä n. 5 min. kunnes seos on tasaista. Lisää siemenet ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
Jatka keittämistä noin 15 min. välillä reippaasti vispilällä vatkaten kunnes seos on paksuhkoa.
Purkita hillo, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa. Seuraavana päivänä hillo on valmista, sillä
kylmetessään se paksuuntuu lisää.
Suklaatäyte
Voitele 18-20 cm irtopohjavuoka. (Halutessasi voit vuorata pohjan leivinpaperilla.
Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä.) Rouhi suklaa puukolla hienoksi rouheeksi ja
lisää leivontakulhoon.
Sulata kookosöljy mikrossa ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita, kunnes seos on tasaista, sinne
saa jäädä joitakin sattumia. Vatkaa vispilällä joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja mausteet.
Vaahdota kananmunat ja kääntele vispilällä suklaaseokseen juuri ja juuri sekaisin.
Jos käytät tuoreita vadelmia, lisää n. 200 g täytteeseen varovasti käännellen. Kaada seos vuokaan ja
nostele päälle loput vadelmista.
Jos käytät hilloa, kaada pelkkä suklaatäyte ensin vuokaan ja nostele sitten lusikalla nokareita täytteen päälle.
Paista 200 C uunissa n.25 min. kunnes kakku on keskeltä juuri ja juuri kypsä.
Anna jäähtyä ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta koristeeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Vadelma-chiahillo osaakin pilkistää niin hurmaavasti suklaisen kakun rakosesta! NAM! 🙂
Hyvää ja herkullista Ystävänpäivää sinulle Keittiökoira! 🙂