16.1.2015
Vinkki 1: Yksi annos reseptiin käytettävää bataattipureeta riittää yhteensä esim. 1x Gingerbread-smoothieseen ja 1x muffineihin.
Vinkki 2: Yli jääneen lehtikaalin voi esikypsentää ja pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten: lisää kattilan pohjalle ohut
kerros vettä, lisää lehdet, peitä kannella ja anna höyrytä 1-2 min.
14 kpl
Kuivat aineet:
5 dl vaaleita spelttijauhoja ( esim. erikoishieno, puolikarkea, sämpyläjauho tai niiden sekoitus)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl ruokasoodaa
2 1/2 dl kannastaan riivittyä, huuhdeltua ja hienoksi silputtua lehtikaalta
2 rkl hienonnettua persiljaa
Munaseos:
3 kevyesti vatkattua kananmunaa
1 1/4 dl extra-virgin oliiviöljyä
1 1/4 dl maustamatonta kreikkalaista jugurttia
2 1/2 dl bataattisosetta (ohje leipomossa!)
Päälle:
100 g fetaa
1.Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa 12 koloinen muffinivuoka
neliönmuotoisilla leivinpaperisuikaleilla. (Älä käytä paperisia muffinivuokia, sillä muffinit eivät
irtoa niistä yhtä siististi kuin leivinpaperista.)
Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa huolella sekaisin.
Tee keskelle syvä kolo.
3.Sekoita eri kulhossa munaseoksen ainekset huolella keskenään.
Kaada seos kuivien aineiden keskelle ja sekoita juuri ja juuri sekaisin.
4.Täytä muffinivuoat taikinalla ja murenna päälle fetaa.
5.Laske uunin lämpötila 180 asteeseen ja paista keskitasolla
noin 30 min, kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin.
Tarjoa huoneen lämpöisenä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä