11.1.2015
n.900 g bataattia (3 pientä) tai sama määrä makeita porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa myllystä
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pese ja harjaa bataatit juuresharjalla, kuori ja paloittele pieniksi paloiksi. Porkkanoita ei tarvitse harjata.
3. Levitä palat uunipellille ja voitele oliiviöljyllä sekä ripottele päälle suola.
4. Kypsennä bataatteja 30-35 min. tai porkkanoita 10 min. pidempään.
5. Kaada kypsät palat kulhoon tai kannuun ja soseuta bataatit perunansurvimella tai sauvasekoittimella.
Porkkanat vaativat sauvasekoittimen, jotta pureesta tulee tasaista.
6. Säilytä lasipurkissa jääkaapissa tai kannellisissa annosrasioissa pakastimessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä