23.4.2015
25 – 30 kpl
125 g suolatonta voita
4 rkl vaahterasiirappia
ripaus merisuolaa
½ tl ruokasoodaa
2 rkl kiehuvaa vettä
2 ½ dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
1 ¾ dl kookoshiutaleita
yhteensä 2 ½ dl gluteenittomia jauhoja, esim. riisi-, kaura- ja tattarijauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
1 ¼ dl karkeaksi rouhittuja macadamiapähkinöitä
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lämmitä uuni 150 asteiseksi.
Yhdistä hiutaleet, jauhot ja pähkinät kulhossa.
Sulata voi ja siirappi pienessä kattilassa keskilämmöllä, kunnes seos alkaa kuplia. Kytke virta pois. Lisää ripaus suolaa.
Yhdistä sooda kiehuvaan veteen ja kaada voiseokseen. Sekoita. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 25 – 30 palloa ja painele litteiksi kekseiksi leivinpaperille. Paista uunissa noin 20 min tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Niin arvelinkin,että pähkinöissä on keksin juju…voi pahus siis,mutta silti kyllä teen! 🙂