Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Koiruuksia

Ateria leivässä -vuokaleipä

23.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19732_IMG_4543_600x600.jpg

1 kpl    hiivaton, jauhoton, vegaaninen

Vinkki 1: Pähkinättömän leivän saa vaihtamalla hasselpähkinät kurpitsan siemeniin.
Vinkki 2: Kokeile vaihtaa tattarihiutaleet kokonaan tai osittain Myllyn Paras kaurahiutaleilla, niin saat leipään vaihtelua.
Vinkki 3: Lisää leipään 1 rkl kuminansiemeniä, niin saat kivan makuvivahteen.
Vinkki 4: Leipä on ehdottomasti parasta paahdettuna!

Tarjoiluehdotuksia: Tuorejuustoa ja viipaloituja maustekurkkuja; voita tai pestoa, kirsikkatomaatteja ja tuoreita yrttejä, kuten timjamia ja basilikaa; avokadolevitettä, paistettua kananmunaa ja rucolaa.

Ainekset:

2 ½ dl auringonkukan siemeniä
1 ¼ dl  pellavansiemeniä
1 ¼ dl  kokonaisia hasselpähkinöitä
3 ¾ dl Myllyn paras tattarihiutaleita
2 rkl     chian siemeniä
2 ½ rkl psylliumin kuorijauhetta
1 ¼ tl   hienoa merisuolaa
1 rkl     vaahterasiirappia
3 rkl    sulatettua kookosöljyä
3 ½ dl haaleaa vettä

Sekoita kaikki kuivat aineet huolella silikonisessa leipävuuassa (noin 24 cm pitkä) tai voidellussa/leivinpaperilla vuoratussa tavallisessa leipävuuassa.

Vatkaa vispilällä kookosöljy, siirappi ja vesi erillisessä kulhossa. Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita huolellisesti niin, että taikinasta muodostuu paksua. Tasoita päällinen lusikalla.

Anna tekeytyä huoneen lämmössä 2 – 4 tuntia. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja nosta vuoka keskiritilälle. Paista ensin 20 minuuttia, nosta sen jälkeen pois ja kumoa leivinpaperoidulle uunipellille. Nosta pelti uuniin vielä 30 – 40 minuutiksi.
Anna jäähtyä kokonaan ennen viipalointia. Säilytä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä ja kannellisessa rasiassa.
Viipaleet on helppo pakastaa ja laittaa sieltä suoraan leivän paahtimeen.

IMG_4547

[myllynparas]

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatTäysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioMaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskatYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19732_IMG_2959_400x400.jpgKoiruuksiaUuden vuoden nopeat suklaabrowniet ja kolmen raaka-aineen marjajäätelö
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19732_mansikkaaa-1_400x400.jpgKoiruuksiaVadelmamousse-mansikkajuustokakku
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19732_IMG_4571_400x400.jpgKoiruuksiaAustralialaiset pikkuleivät
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19732_IMG_4543_400x400.jpgKoiruuksiaAteria leivässä -vuokaleipä
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19732_IMG_4343-21_400x400.jpgKoiruuksiaNopea aamiaismukikakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19732_juusto_400x400.jpgKoiruuksiaKeittiökoiran sitruunajuustokakku
2

Kommentit (2)

Keittiökoira
Kinuskileipomo Keittiökoira
2.3.2016 18:32

Voi kiitos maris!
Täytyypä itsekin taas pitkästä aikaa leipoa tätä. 🙂 Olen itsekin äärimmäisen huono leivän syöjä, mutta tämä on yksi niistä harvoista, joka maistuu.

maris
Kinuskileipomo maris
2.3.2016 17:37

Hei Keittiökoira! Olen jo kuukausi tolkulla haaveillut kokeilevani tätä sinun vuokaleipääsi, ja vähän väliä käynyt tuota kuvaa ihastelemassa ja reseptiä lukemassa. 🙂
Nyt sitten tein tätä, kun sain silikonisen vuoan ja psylliumiakin tarttui vihdoin kaupasta mukaan. Ja nyt ei sitten harmita mikään muu kuin se, että en ole tehnyt tätä jo aikapäiviä sitten – ihan huippu hyvää! Olen aina ollut vähän huono leivän syöjä, ja suuri osa omista leipä/sämpylätuotoksista päätyy usein vanhemmilleni tai milloin kenellekin. Mutta tästä leivästä tuli kyllä suosikkini heti ensi maistamisella, ja on niin vaivatonta tehdäkin. Itse en omista leivän paahdinta, mutta voin kyllä kuvitella, että paahdettuna tämä on ihan parasta. Nyt täytyy varmaan harkita sen ostamista. 🙂 Kiitokset sinulle reseptistä!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa