23.4.2015
1 kpl hiivaton, jauhoton, vegaaninen
Vinkki 1: Pähkinättömän leivän saa vaihtamalla hasselpähkinät kurpitsan siemeniin.
Vinkki 2: Kokeile vaihtaa tattarihiutaleet kokonaan tai osittain Myllyn Paras kaurahiutaleilla, niin saat leipään vaihtelua.
Vinkki 3: Lisää leipään 1 rkl kuminansiemeniä, niin saat kivan makuvivahteen.
Vinkki 4: Leipä on ehdottomasti parasta paahdettuna!
Tarjoiluehdotuksia: Tuorejuustoa ja viipaloituja maustekurkkuja; voita tai pestoa, kirsikkatomaatteja ja tuoreita yrttejä, kuten timjamia ja basilikaa; avokadolevitettä, paistettua kananmunaa ja rucolaa.
Ainekset:
2 ½ dl auringonkukan siemeniä
1 ¼ dl pellavansiemeniä
1 ¼ dl kokonaisia hasselpähkinöitä
3 ¾ dl Myllyn paras tattarihiutaleita
2 rkl chian siemeniä
2 ½ rkl psylliumin kuorijauhetta
1 ¼ tl hienoa merisuolaa
1 rkl vaahterasiirappia
3 rkl sulatettua kookosöljyä
3 ½ dl haaleaa vettä
Sekoita kaikki kuivat aineet huolella silikonisessa leipävuuassa (noin 24 cm pitkä) tai voidellussa/leivinpaperilla vuoratussa tavallisessa leipävuuassa.
Vatkaa vispilällä kookosöljy, siirappi ja vesi erillisessä kulhossa. Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita huolellisesti niin, että taikinasta muodostuu paksua. Tasoita päällinen lusikalla.
Anna tekeytyä huoneen lämmössä 2 – 4 tuntia. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja nosta vuoka keskiritilälle. Paista ensin 20 minuuttia, nosta sen jälkeen pois ja kumoa leivinpaperoidulle uunipellille. Nosta pelti uuniin vielä 30 – 40 minuutiksi.
Anna jäähtyä kokonaan ennen viipalointia. Säilytä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä ja kannellisessa rasiassa.
Viipaleet on helppo pakastaa ja laittaa sieltä suoraan leivän paahtimeen.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kiitos maris!
Täytyypä itsekin taas pitkästä aikaa leipoa tätä. 🙂 Olen itsekin äärimmäisen huono leivän syöjä, mutta tämä on yksi niistä harvoista, joka maistuu.