1.1.2015
gluteeniton
(sokeriton)
2 munaa
1 1/2 dl sokeria tai 3/4 dl kidemäistä steviamakeuttajaa ( esim.Hermesetas tai Goviosid )
4 dl kuohukermaa
1 vaniljatangon siemenet tai 3 tl vanilliinisokeria
4 dl pakastepuolukoita
Vaahdota kerma. Pese ja kuivaa vatkaimet valmiiksi. Rouhi jäiset puolukat monitoimikoneella tai tehosekoittimella.
Vatkaa munat ja sokeri/steviamakeuttaja vaaleaksi vaahdoksi. ( Steviaa pitää vatkata pidempään, eikä siitä tule niin kuohkeaa, kuin sokerimunavaahdosta, mutta tätä ei kannata pelästyä. Toimii hyvin näinkin! )
Sekoita puolukkasose, kermavaahto ja vanilja varovasti tasaiseksi seokseksi munavaahtoon. Kaada seos silikoniseen kakkuvuokaan, jäädykevuokaan, tai leivinpaperilla vuorattuun muuhun kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l). Peitä alumiinifoliolla tai esim. isolla lautasella.
Pakasta vähintään 5 tuntia. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele halutessasi pakastepuolukoilla tai -karpaloilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
(edellinen kommentti siis helmille)