10.8.2014
Keksipohja:
125g voita
1½ sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjahoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
260g valkosuklaata
Täyte:
4rkl sokeria
4tl perunajauhoja
2dl kuohukermaa
2 keltuaista
150g voita
2tl vaniljasokeria
n.2dl mustikoita
Vaahdota rasvaa ja sokeria n. 4 minuuttia. Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata kolmeneljäsosaa valkosuklaasta. Lisää kuivat aineet voi-sokeri vaahtoon n. Kolmessa erässä. Lisää sulatettu valkosuklaa joukkoon. Sitten raasta loput valkosuklaasta suhteellisen hienoksi, ja lisää taikinaan. Kääri taikina mahdollisimman tiukasti kelmuun, ja laita jääkaappiin.
Itse pidin taikinaa n.50 min, mutta se voi vaihdella… Voit tunnustella kelmun läpi kuika kovaa taikina on.
Kun taikina tulee jääkaapista, kauli se mahdollisimman nopeasti TODELLA paljon jauhon kanssa. Kun olet kaulinut taikinan sopivan paksuiseksi, ala leikkaamaan keksejä jollain pyöreällä, itse käytin (halkaisija 4cm) pullon suuta, mutta mikä tahansa pyöreä käy tarkoitukseen. Kun olet leikannut keksit ne täytyy koristella. Koristelussa käytin hammaslääkärin työkalua, mutta sen voi korvata veitsellä. Muina työkaluina käytin isoa tyllaa ja muotoilutyökaluja. Ensiksi veitsellä teet viillot tasaisesti ympäri keksiä.
Sitten vahvista viillot muotoilutyökalulla.
Lopuksi leikkaa reikä keksin keskelle.
Siirrä keksi pellille lastan avulla. Koristele loputkin keksit. HUOM! Kun taikina on liian kauan lämpimässä, se pitää laittaa n. 15min jääkaappiin. Kun olet saanut puolet kekseistä koristelluksi (huomaa ettei alempaa keksiä koristella!), laita ne uuniin noin 5-7 minuutiksi. Kun keksit ovat saaneet tarpeeksi väriä, siirrä ne jäähtymään.
Mittaa perunajauhot, kuohukerma, keltuaiset ja sokeri kattilaan. Keitä sitä suht. korkealla teholla kunnes se pulpahtaa.
Anna jäähtyä. Vaahdota voi. Lisää vanlijasokeri ja kiisseli. Lisää mustikat. Murskaa mustikat sauvasekoittimella. Laita mustikkatäyte pursotuspussiin (tai pakastepussiin). Pursota keksipohjaan ympyrä. Laita toinen (koristeltu) keksi päälle. Pursota keksin reikään vielä vähän täytettä. Näin keksi täyttyy tasaisesti. Tarjoile heti, koska mustikka pehmittää keksin helposti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kiitos, kinuskiemo!