3.3.2015
Ainekset:
6 noin nyrkin kokoista omenaa, mieluiten vahattomia
n.200g vanilja fudgeja
n.200g suklaata
vaahtokarkkeja
n. 400g m&m´s karkkeja
Lisäksi:
vähän kaupan sokerikuorrotusta
grilli- tai tikkaritikkuja
Resepti:
Aloita laittamalla karamelli sulamaan vesihauteeseen. Sen jälkeen, pesemään omenia, ja hieromaan niistä vaha irti (jos olet ostanut vahapintaisia omenia). Kun vaha on irronnut, kuivaa omenat ja irroita kara. Työnnä tikut omeniin, mahdollisimman suoraan, melkein omenan läpi. Kun karamelli on täysin sulanutta, dippaa omenoita tikkuun saakka karamellisulaan. Jos karamelli ei tahdo pysyä omenassa, painele sitä lusikalla tai kädellä. Anna omenien levätä noin 10min, tai kunnes karamelli ei ole enää valuvaa. Ala sulattamaan suklaata, kun omenat ovat lepäämässä. Suklaa kannattaa sulattaa vesihauteessa, jottei suklaa pala. Dippaa jäöähtyneet karamelliomenat suklaaseen ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Jätä suklaaomenat jäähtymään leivinpaperille, kunnes suklaa on kiinteää. Muista dipata myös vaahtokarkit suklaaseen. Kun suklaa on täysin jähmettynyt, liimaa suklaavaahtokarkit korviksi. Voit joko dipata omenan vielä jäljellä oleviin suklaisiin, ja sitten dipata karkkeihin, tai voit levittää ohuelti sokerikuorrotetta omenalle ja laitta karkkeja päälle. Omenoita voi nauttia heti, mutta ne säilyvät hyvinä viikkoja, jos ne käärii folioon. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä