26.1.2014
Pohja
200 g margariinia tai voita
1 dl fariinisokeria
3,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
1-2 rlk rypsiöljyä
1-2 dl ruishiutaleita tai 1 dl ruisjauhoja
Täyte
200 g puolukoita
250 g mansikoita
0,5 dl (mansikanmakuista) tomusokeria
100 g valkosuklaata
Koristelu
50 g valkosuklaata
Ohje on mitoitettu pyöreään, 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
1. Vaahdota margariini/voi ja fariinisokeri. Sekoita ruisjauhot ja leivinjauhot keskenään. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos siivilän läpi margariini-fariinisokerivaahtoon ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Ota taikinasta erilleen noin 1/3 ja taputtele se vuoan kokoiseksi ympyräksi leivinpaperin päälle. Käytä ruisjauhoja apuna. Leikkaa ympyrään sydänmuotilla aukkoja. Laita ympyrä jääkaappiin odottamaan.
3. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja ”korppujauhota” joko ruishiutaleilla tai -jauhoilla. Taputtele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin matkalta.
4. Rouhi valkosuklaa. Sekoita valkosuklaarouhe muihin täyteaineksiin ja kaada vuokaan pohjataikinan päälle. Saat tasaisemman lopputuloksen, jos soseutat marjat ensin.
5. Nosta ympyrä jääkaapista ja käännä täytteen päälle kanneksi. Irroita varovasti leivinpaperi ja paikkaa kantta, jos se on kärsinyt leivinpaperin irroittamisesta.
6. Paista uunissa 200 asteessa 15 min ja sen jälkeen 100-120 asteessa 1,5-2 tuntia.
7. Koristele hieman jäähtynyt kukko valkosuklaapursotuksin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä