2.5.2015
2 l vettä
200 g fariinisokeria
50 g kidesokeria
0,5 tl kuivahiivaa
1 appelsiini
1 verigreippi
pullottamista varten
1 tl/pullo sokeria
4-5 kpl/pullo rusinoita
Laita puolet vedestä kattilaan ja kiehauta. Lisää sokerit. Lisää loput vedestä ja purista sekaan appelsiinin mehu ja verigreipin mehu. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi (42 celsiusastetta) ja lisää hiiva. Anna käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
Kaada sima pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja 4-5 rusinaa. Anna siman käydä joko 3-4 vrk huoneenlämmössä tai viikon jääkaapissa. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä valmis sima jääkaapissa ja juo viikon kuluessa.
Näin saat siman kypsytettyä hallitusti:
Vinkki 1: Hanki pulloja, joissa on luonnonkorkkinen korkki. Paina korkit mahdollisimman syvälle pullotuksen jälkeen. Korkit nousevat itsekseen siman kypsyessä.
Vinkki 2: Käytä muovisia limsapulloja tai lasisia mehu-/glögi-/viini-/tms. pulloja. Käytä jokaisen pullon korkki auki 2-3 kertaa vuorokaudessa. Avaaminen kannattaa tehdä hitaasti ja tiskialtaan yläpuolella, varsinkin, jos pullot ovat olleet huoneenlämmössä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä