25.8.2014
3 isoa punajuurta
200 g halloumia
ruokaöljyä paistamiseen
Hunajakastike
1 rkl hunajaa
1 tl sitruunanmehua
1/2 tl rosmariinia
1/2 tl timjamia
päälle rosmariinia
Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori ne. Viipaloi punajuuret ja halloumi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Muotoile halutessasi halloumiviipaleet kahdeksankulmaisiksi leikkaamalla pienet kolmiot viipaleiden kulmista pois. Kuumenna ruokaöljy pannulla. Lisää halloumi vasta, kun ruokaöljy on riittävän kuumaa. Paista halloumia molemmilta puolilta niin, että pinta saa väriä. Nosta halloumiviipaleet jäähtymään tasaiselle alustalle. Kuumaa halloumia voit varovasti muotoilla enemmän ympyrän muotoiseksi. Pannun sijasta voit myös grillata halloumiviipaleet.
Valmista hunajakastike sekoittamalla ainekset keskenään. Kasaa alkupalat asettamalla halloumiviipale punajuuriviipaleiden väliin. Valuta jokaisen viipaleen päälle hunajakastiketta. Koristele rosmariinilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Alkupalojen tarjoaminen paperisissa vuoissa kuulostaa hyvältä idealta! Kannattaa huomioida, että punajuuret valuttavat nestettä jonkin verran. Ehkä punajuuriviipaleita voisi pitää jonkin aikaa vaikka leivinpaperin päällä ja kasata tornit vasta, kun enin neste on valunut pois. Muuten saattavat paperivuoat värjäytyä punaisiksi.