17.4.2014
Pohja
175 g kaurakeksejä
50 g mantelirouhetta
75 g voita tai margariinia
Täyte
annos pashaa Kinuskikissan Pashakakun ohjeella
(mantelirouhetta)
Kiille
4 dl appelsiinimehua
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
3 liivatelehteä
Koristelu
50 g tummaa suklaata
20 g valkosuklaata
Valmista pasha ensin ja valuta sitä noin vuorokausi.
Murskaa keksit tehosekoittimella tai pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi. Sekoita keksimurska, mantelirouhe ja voisula keskenään. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Lusikoi pasha päälle. Ripottele loput mantelirouheesta halutessasi pashan sisään. Tasoita pinta.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät. Sekoita 3,5 dl:aan appelsiinimehua sitruunamehu ja sokeri. Tarkista maku ja lisää sitruunamehua tai sokeria tarvittaessa. Kuumenna loput appelsiinimehusta ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita liivateseos muun mehun joukkoon. Anna hyytyä jonkin aikaa jääkaapissa. Kun mehu on sopivan jämäkkää, kaada se varovasti pashan päälle. Anna hyytyä yön yli.
Koristele pursottamalla pajunoksia sulatetulla suklaalla. Pursota oksat ensin tummalla suklaalla, lisää kissat valkosuklaalla ja viimeistele vielä levittämällä tummaa suklaata kissojen tyveen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Appivanhemmat ainakin tykkäsivät viime pääsiäisenä 🙂