30.9.2014
1 litra vettä
3 punajuurta
6 pientä tai 3 isoa porkkanaa
2 sipulia
2 cm pala inkivääriä
300 g lanttua
5 pientä perunaa
1 tl basilikaa
0,5 tl korianteria
1 tl meiramia
1 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
Tarjoiluun
ruisleipää
raejuustoa
Kaada vesi kattilaan ja laita liedelle lämpenemään. Kuori punajuuret ja pilko muutamaan palaan. Kuori ja pilko porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Kuori ja pilko lanttu sekä perunat. Laita juurekset kattilaan sitä mukaa kun saat ne pilkottua. Keitä kunnes juurekset ovat pehmenneet (30-40 min). Ota kattila liedeltä. Kaada keitinliemi talteen pois kattilasta, esimerkiksi kulhoon siivilän läpi. Lisää mausteet. Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja soseuta vielä vähän. Lisää keitinlientä kunnes keitto on sopivan paksua (noin puolet liemestä). Sekoita ja tarjoile esim. ruisleivän ja raejuuston kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Niinpä, mansikkahilloa valmiina purkitettavaksi. Ihan kuin tuossa pinnalla olisi vielä vähän vaahtoa? Sen voisi vielä kuoria pois. 🙂