12.12.2014
Ainekset:
2dl sokeria
2dl (tummaa)siirappia
2tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl pomeranssinkuorta
1/2tl muskottipähkinää
250g voita tai margariinia
1 muna
1dl kermaa
2tl soodaa
500g vehnäjauhoja (n.9dl)
Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Nosta levyltä kiehahtamisen jälkeen ja lisää voi/margariini. Sekoita hieman jäähtyneen seoksen joukkoon muna ja kerma voimakkaasti sekoittaen. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää ne taikinaan. Nosta jäähtyneenä jääkaappiin ja anna turvota seuraavaan päivään.
Paista piparit 200 celciusasteessa noin 7 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä