Kinuskileipomo kintas

Kategoria: Joulu,  Kahvikakut Nähty 2722 kertaa
 
10.12.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Maidoton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISokeriton joulukakku


Yritän kehitellä maistuvaa leivonnaista jouluksi perheelleni. Kaapista löytyi taateleita, joten taatelikakku alkoi kiinnostaa. Halusin myös kokeilla tehdä kakun ilman lisättyä sokeria. Tällainen tekele siitä syntyi. 🙂 Kakkuvuokani on varmaan seikkailemassa vanhempieni luona, joten tällä kertaa kakku täytyi tehdä leipävuokaan, mikä sopii hyvin kakunkin tekoon. Muoto ei vain ole ehkä niin nätti, mutta toisaalta tälläistä on mielestäni mukavampi leikata. 😀 Tämä kakku ei ole mielestäni liian makea, vaikka sellainen onkin ja juuri sopiva minun makuuni. Kahvin ja taatelin sekaan alussa voi laittaa sokeriakin, mutta minä en näe sitä ainakaan tarpeelliseksi, koska tällaisenaankin aika tuhti. Lopputulos oli mehevä ja herkullista erityisesti tuoreena lämpimänä.

Ainekset:

  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 1 pkt (250g) kuivattuja taateleita
  • 200 g margariinia
  • 2 banaania muussattuna
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 tl piparkakkumaustetta

1. Pilko kuivattu taatelilevy pienempiin osiin ja laita kattilaan kahvin kanssa. Keitä tasaiseksi seokseksi (halutessaan voi myös soseuttaa täysin sauvasekoittimella, itse en niin tehnyt) ja jäähdytä.
2. Lisää muussatut banaanit ja sekoita joukkoon. Lisää kananmunat ja sekoita jälleen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Vuuan voi myös jauhottaa, mutta itse en tehnyt tätä.
5. Paista 175 asteessa noin tunti.
6. Kaada kakku pois vuuasta, anna jäähtyä ja nauti! 🙂