Kinuskileipomo kintas

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 23898 kertaa
 
28.06.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIKesän juustokakku


Yksinkertainen juustokakku esimerkiksi kesän juhlapäiviin tai muuten vain iloksi tarjolle.

Pohja:
– 150 g kauradigestive (gluteeniton)
– 50 g leivontamargariinia

Täyte:
– 4 liivatelehteä
– 2½ dl vispikermaa
– 400 g maustamatonta tuorejuustoa
– 1½ dl sokeria
– 3 tl vaniljasokeria
– puolikkaan sitruunan mehu

Päälle:
– 3 liivatelehteä
– 2 purkkia mangopilttiä
– puolikkaan sitruunan mehu

1. Valmista pohja. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja asettele sen reunoille tuorekelmua tai leivinpaperisuikaleet helpottamaan kakun irrottamista. Murskaa keksi hienoksi ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin.

2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Tuorejuustoa kannattaa notkistaa ennen lisäämistä. Lisää sokeri ja vanilja sokeri. Kuumenna puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita kuumennettuun mehuun. Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen päällysen tekoa.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu. Purista vedet pois liivatelehdistä ja sekoita mehun joukkoon. Sekoita liivateseos pilttien sekaan ja levitä täytteen päälle. Anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.