28.6.2017
Pohja:
– 150 g kauradigestive (gluteeniton)
– 50 g leivontamargariinia
Täyte:
– 4 liivatelehteä
– 2½ dl vispikermaa
– 400 g maustamatonta tuorejuustoa
– 1½ dl sokeria
– 3 tl vaniljasokeria
– puolikkaan sitruunan mehu
Päälle:
– 3 liivatelehteä
– 2 purkkia mangopilttiä
– puolikkaan sitruunan mehu
1. Valmista pohja. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja asettele sen reunoille tuorekelmua tai leivinpaperisuikaleet helpottamaan kakun irrottamista. Murskaa keksi hienoksi ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin.
2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Tuorejuustoa kannattaa notkistaa ennen lisäämistä. Lisää sokeri ja vanilja sokeri. Kuumenna puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita kuumennettuun mehuun. Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen päällysen tekoa.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu. Purista vedet pois liivatelehdistä ja sekoita mehun joukkoon. Sekoita liivateseos pilttien sekaan ja levitä täytteen päälle. Anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kinuskiemo: Joo, tuo on todella helppo tehdä. Tällä hetkellä onkin testissä pakastus, kun laitoin tuosta kakusta puolet pakastimeen. Tuota päälle tulevaa osaa mietin, että olisiko ehkä kannattanut tehdä vasta pakastimesta poisoton jälkeen. En ole ennen pakastanut, joten en niin pakastamisesta tiedä 😀 Vinkkejä otetaan vastaan 🙂
Kiitos, tämä vaikuttaa todella mukavalta paikalta, kun on kinuskikissan reseptejä sekä muiden leipomoita 🙂 Mukuva yhteisö 😀