Kinuskileipomo kintas

Kategoria: Joulu,  Leivokset,  Taikinat Nähty 4782 kertaa
 
14.12.2017
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIJoulutorttutaikina


Itse en tykkää lehtevistä joulutortuista ja parhaimpia torttuja ovat ehdottomasti mummoni tekemät. Kysäisin mummolta, jos hän kertoisi reseptinsä minulle ja mielellään hän jakoi sen. Hieman mukautin reseptiä paremmin minulle sopivaksi ja tällä olen nyt muutamaan otteeseen leiponut joulutorttuja. 🙂 Täytyy myöntää, että kyllä ne mummoni tekemät edelleen maistuvat parhaimmilta, mutta nämä tulevat hyvänä kakkosena. 😀

Taikina:

  • 400 g margariiniä
  • 1 kananmuna
  • 2 dl maitoa
  • 400 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

1. Pehmennä margariini. Itse käytin varovasti mikrossa kun olin unohtanut nostaa margariinin aikaisemmin huoneenlämpöön. Mutta pitää olla tarkkana, ettei margariini sula. Lisää kananmuna ja sekoita kädellä joukkoon.
2. Lisää maito sekoittaen taikinaan. Ei tarvitse tulla aivan sileää seosta, kun rasva ja maito eivät sekoitu kovin helposti keskenään.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää pikkuhiljaa taikinaan kädellä sekoittaen.

4. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissä yön yli tai muutaman tunnin.
5. Kauli levyiksi jauhoa apuna käyttäen ja taittele tortuiksi. Lisää haluamaasi täytettä 😛

6. Paista 200 asteessa 10-15 minuttiia.

Koko taikinaa ei tarvitse kerralla paistaa tortuisi, vaan taikinaa voi ihan hyvin pakastaa. Itse teen yleensä koko satsin taikinaa ja pakastan sen sitten levyinä, joista on helppo paistaa muutama torttu silloin kuin tekee mieli. 😀