Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo kintas

Helppo peltileipä

8.12.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/26468_eipa1_600x600.png

Itse kun asun yksin, tykkään tehdä pieniä annoksia. Koko pellillisen saa varmaankin noin kaksinkertaisella taikinalla.

Ainekset:
– 2,5 dl vettä
– 2 dl neljänviljanhiutaleita (tai muita hiutaleita)
– 2 dl vehnäjauhoja
– 1 dl ohrajauhoja
– puoli pussia kuivahiiva
– ripaus suolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi.
3. Sekoita kaikki aineet keskenään.
4. Levitä taikina pellille ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

5. Paista uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia
6. Nauti tuoreena 🙂

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/26468_IMG_20180606_192300_400x400.jpgkintasSiirappinen kardemummakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/26468_IMG_20171214_074233_400x400.jpgkintasJoulutorttutaikina
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/26468_taatelikakku1-1_400x400.pngkintasSokeriton joulukakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/26468_eipa1_400x400.pngkintasHelppo peltileipä
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/26468_IMG_20170817_062336_400x400.jpgkintasRuismannasämpylät
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/26468_?post_type=kinuski_post&p=63383_400x400.kintasKesän juustokakku
4

Kommentit (3)

Sisko Ylönen
24.1.2021 20:10

Tein 1 kerran tällä ohjeella peltileipä. Mukava, kun ohje pienelle määrälle, kun yksin asun. Muutoksena tuli ohrajauhon tilalle vehnäjauho, kun ei ollut ohrajauhoa. Myös muutoksena kohotuksen jälkeen voitelin kuumalla vedellä, ja pinnasta tuli rapea. Kerrankin leipä maistui hyvälle eikä ollut suolaakaan liikaa. Teen varmasti uudelleen!
n

kintas
Kinuskileipomo kintas
10.12.2017 10:58

Kinuskiemo: Näissä peltileivistä mukavan tekee juuri tuo helppous tehdä, niin kiireisenäkin onnistuu tehdä. Tuo tosiaan on myös hyvä helppo keino tehdä sämpylöitä levittämällä ne noin 😀

Kinuskiemo
9.12.2017 16:48

Laitoitpa mainion reseptin. Lähes jokainen tykkää itsetehdystä leivästä. Siihen toteamukseen asia vain usein tyssää. Ei ole aikaa eikä ole jaksamista! Liian monimutkaista! Sinun ohjeesi tulee kuvioihin juuri tuohon tilanteeseen. Tässä ei tarvita aikaa eikä voimia. Enää nopeampaa ja helpompaa tapaa saada tarjolle leipää omasta uunista tuskin on. Tästä taikinasta tulee sopiva määrä pienelle porukalle tuoreeltaan syötäväksi.
Mainitsit leivän ulkomuodon. Selvähän se, että jostain täytyy mukavuuden vuoksi tinkiä. En kuitenkaan yhtään usko, etteikö uunissa paistunut tuore leipä näytä kotoisan herkulliselta. Itsekin levitän usein sämpylätaikinan uuniin sinun tavallasi, ja kyllä se näyttää maukkaalta leivältä! Houkuttelevat leivät sinulla lautasella! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa