Kinuskileipomo kintas

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 6658 kertaa
 
08.12.2017
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIHelppo peltileipä


Minun suurin herkku on tuore itsetehty leipä. Olen kuitenkin aika laiska leipomaan leipää, joten yritän päästä vähällä vaivalla ja kauniista ulkomuodosta välittämättä, kuitenkaan herkullista makua unohtumatta. Olen nyt tehnyt erilaisia peltileipiä testaillen eri jauhoja. Tälläista tein tänään aamupalaksi.

Itse kun asun yksin, tykkään tehdä pieniä annoksia. Koko pellillisen saa varmaankin noin kaksinkertaisella taikinalla.

Ainekset:
– 2,5 dl vettä
– 2 dl neljänviljanhiutaleita (tai muita hiutaleita)
– 2 dl vehnäjauhoja
– 1 dl ohrajauhoja
– puoli pussia kuivahiiva
– ripaus suolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi.
3. Sekoita kaikki aineet keskenään.
4. Levitä taikina pellille ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

5. Paista uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia
6. Nauti tuoreena 🙂