20.3.2015
250 g voita tai margariinia (itse suosin voita, mutta maun mukaan)
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
raidat:
1/3 kakkutaikinaa
1/2 dl kaakaojauhetta (ohjeissa yleensä puhutaan makeuttamattomasta kaakaojauheesta, mutta oman maun mukaan tässäkin)
1/2 dl kuohukermaa
1.Vatkaa pehmeä voi/margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Ota taikinasta noin yksi kolmasosa erilliseen kulhoo ja kerma. Siivilöi kaakaojauhe mukaan.
5. Levitä vuoan pohjalle ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa ja sen päälle ohut kerros tummaa taikinaa. Tee taikinasta vielä kaksi samanlaista kerrosta, jätä vaaleaa taikinaa päälle. Ota haarukka, ja työnnä se taikinaan ympäri vuoan, näin tumma taikina raidoittaa kakun.
6. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos tiedoista. 🙂 Lidliin pitää tosiaan osua oikealla hetkellä. Jos oikea hetki vielä koittaa niin heti on toimittava. 😉