9.2.2014
Pohja
200 g digestive keksejä
50 g suolapähkinöltä
100 g tummaa suklaata
50 g voita
täyte
500 g tuorejuustoa
3 isoa munaa
3 isoa keltuaista
200 g sokeria
125 g creme fraichea
250 g sileää maapähkinävoita
kuorrutus
250 g creme fraiche
100 g maitosuklaata
30 g tummaa sokeria, muscovado tai vastaavaa
Esilämmitä uuni +170 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle voipaperi ja reunoille myös, näin kakku irtoaa helpommin vuoasta.
Laita pohjan ainekset monitoimikoneen kulhoon(leikkuuterät) ja käytä konetta, kunnes saat tasaisen seoksen. Levitä pohja vuokaan, myös reunoille niin paljon kuin sitä riittää (ei kovin paljon oman kokemuksen mukaan). Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Pese monitoimikoneen kulho ja liata täytteen ainekset sinne, sekoita kunnes täyte on sileää. Ota vuoka jääkaapista ja kaada täyte vuokaan. Paista uunissa tunti, tarkista tulosta noin 50 minuutin jälkeen.
Ota juustokakku uunista siksi aikaa, kun teet täytteen.
Lämmitä creme fraiche, suklaa ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri ja suklaa ovat sekoittuneet tasaisesti. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten varovasti kakun päälle levittäen joka kohtaan. Jos kakun pinta hajoaa tässä vaiheessa, tekee se vain suklaamarmorointia, kun täyte valuu kakun sisään. Laita kakku vielä uuniin 10 minuutiksi.
Kun olet ottanut kakun uunista, anna sen jäähtyä kunnolla vuoassaan ja laita yöksi jääkaappiin. Kun aiot syödä kakkua, ota se vähän ennen tarjoilua jääkaapista, jotta se ehtii vähän lämmetä. Ei liian kauaa kuitenkaan, silloin sitä voi olla hankala leikata siististi. Nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä