5.4.2015
Ainekset
4 porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
2 tl suklaarouhetta (itse käytin tummaa, mutta oman maun mukaan)
100 g leivontamargariinia tai voita
3 kananmunaa
Kuorrutus:
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Raasta porkkanan hienoksi raasteeksi. Sulata voi/margariini ja jäähdytä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Riko munien rakenne rikki ja sekoita porkkanaraaste sekaan. Lisää kuivat aineet osissa sekoittaen.
Jaa taikina muffinssivuokiin, ne voi täyttää aika täyteen. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään, levitä tai pursota muffinssien päälle. Jos haluat, ripottele kuorrutuksen päälle nonparelleja.
Porkkanamuffinssit voi pakastaa ilman kuorrutusta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä