Kinuskileipomo kiituri

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kääretortut Nähty 295 kertaa
 
08.05.2019
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIKinder-kääretorttu


Aivan ihana jokaisen Kinder-fanin lempituote. Ja vielä gluteeniton! Itse käytin kaakaojauheen sijaan kaakaorouhetta, jonka takia kakusta tuli paiston jälkeen vähän oudonvärinen; se näytti vihreältä omasta mielestä (siis sieltä keskeltä). Hyvää oli silti. Täytettä oli aika runsaasti, itsellä sitä jäi yli, vaikka oli ihan oikeat määrät. Itse jätin suklaamunat päältä pois, niissä kun miltei kaikissa on pähkinää, joka ei sopinut syöjille, joita tuli appivanhempien luokse, jossa tarjosin tätä herkkua.

Ainekset

( 14 Annosta )
4
munaa
1,5 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
290 g
valkosuklaata (Panda)
400 g
tuorejuustoa
1 dl
kuohukermaa
1 rkl
sitruunamehua
Kuorrute
1 dl
kuohukermaa
145 g
tummaa suklaata (Panda)
Koristeluun
50 g
valkosuklaata
50 g
Kinder minimunia

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti ja jätä se pohjan päälle, jotta pohja ei kuivu.

Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita hyvin. Nosta täyte jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes se on hieman hyytynyt.

Täytä kääretorttu ja rullaa se leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Valmista suklaaganache hienontamalla suklaa ja kaada päälle kiehautettu kerma. Sekoita tasaiseksi ja kourruta kääretorttu. Rouhi kääretortun pintaan valkosuklaata ja koristele minimunilla.